5 πράγματα για την πέτρα αιματίτη στα κοσμήματα που ίσως δεν γνωρίζεις

Ο αιματίτης είναι ένας δημοφιλής και ευπροσάρμοστος ημιπολύτιμος λίθος που χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή κοσμημάτων.

Γνωστός για τη μοναδική μεταλλική γυαλάδα και την ενέργεια γείωσης του, ο αιματίτης έχει εκτιμηθεί για την ομορφιά και τις θεραπευτικές του ιδιότητες εδώ και αιώνες. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτή την πέτρα από όσα φαίνονται στο μάτι.

Σε αυτό το blog, θα εξερευνήσουμε πέντε πράγματα για την πέτρα αιματίτη στα κοσμήματα που ίσως δεν γνωρίζεις.

1. Ο αιματίτης είναι μια μορφή οξειδίου του σιδήρου. Ας γίνουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένοι! Ο αιματίτης είναι ένα ορυκτό που σχηματίζεται από οξείδιο του σιδήρου, το οποίο είναι το ίδιο υλικό που συνθέτει τη σκουριά. Η πέτρα αυτή παίρνει τη χαρακτηριστική μεταλλική της γυαλάδα από το οξείδιο του σιδήρου, 

Lisbon

το οποίο αντανακλά το φως με τρόπο που την κάνει να φαίνεται σαν να έχει γυαλισμένη επιφάνεια. Επίσης είναι φυσικά μαγνητική, γεγονός που την καθιστά δημοφιλή επιλογή για κοσμήματα μαγνητικής θεραπείας.

2. Ο αιματίτης πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Ξέρεις όμως ποιες είναι αυτές; Για αιώνες, ο αιματίτης χρησιμοποιείται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Oia

Πιστεύεται ότι βοηθά στην εξισορρόπηση της ενέργειας, μειώνει το στρες και το άγχος και προάγει την ηρεμία και τη γείωση. Ο αιματίτης θεωρείται επίσης ότι βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν επίσης ότι η χρήση κοσμημάτων από αιματίτη μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του σωματικού πόνου και της δυσφορίας.

3. Ο αιματίτης διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων Αν και ο αιματίτης συνδέεται πιο συχνά με τη χαρακτηριστική μεταλλική του γυαλάδα, μπορεί επίσης να τον συναντήσεις σε μια ποικιλία άλλων χρωμάτων, όπως μαύρο, γκρι, κόκκινο και καφέ.

Lorine

Αυτή η ποικιλία κάνει τον αιματίτη μια ευέλικτη πέτρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά διαφορετικά στυλ και σχέδια κοσμημάτων.

4. Ο αιματίτης είναι μια ανθεκτική πέτρα. Ο αιματίτης είναι μια σκληρή και ανθεκτική πέτρα που είναι ανθεκτική σε γρατσουνιές και θρυμματισμούς. Αυτό τον καθιστά εξαιρετική επιλογή για κοσμήματα που θα φοριούνται συχνά και θα εκτίθενται στην καθημερινή φθορά.

Ο αιματίτης είναι επίσης σχετικά χαμηλής συντήρησης και εύκολος στη φροντίδα του, καθιστώντας τον μια βολική και μακροχρόνια προσθήκη στη συλλογή κοσμημάτων σου.

5. Ο αιματίτης είναι μια οικονομική επιλογή. Ο αιματίτης είναι μια οικονομική επιλογή για όσους αναζητούν μια μοναδική και όμορφη πέτρα για τα κοσμήματά τους. Η πέτρα αυτή είναι ευρέως διαθέσιμη και μπορεί να βρεθεί σε πολλές διαφορετικές μορφές, όπως χάντρες και μενταγιόν. Αυτό τον καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια όμορφη και προσιτή πέτρα για τα κοσμήματά τους.

B1777

Ας δούμε επομένως τι μάθαμε σήμερα. Ο αιματίτης είναι μια ευέλικτη και όμορφη πέτρα που είναι πλούσια σε ιστορία και πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Από τη μεταλλική του γυαλάδα μέχρι την ενέργεια γείωσης, υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτή την πέτρα από όσα φαίνονται στο μάτι.

Είτε ψάχνεις για μια οικονομική επιλογή είτε μια μοναδική και όμορφη προσθήκη στη συλλογή κοσμημάτων σου, ο αιματίτης είναι μια πέτρα που πρέπει οπωσδήποτε να σκεφτείς.

Ο αιματίτης για μένα αποτελεί ένα από τα στοιχεία που απαρτίζουν μέρος της συλλογής alexandthejewel και μπορείς να τα βρεις στο eshop alexandthejewel.gr

Είμαι η Αλεξία, σχεδιάστρια των κοσμημάτων της Alex and the Jewel και θα χαρώ να διαβάσω ένα σχόλιο σου ή μία κριτική σου στη σελίδα μας στο Facebook εάν αυτό το άρθρο σου φάνηκε χρήσιμο!

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist