Πώς να διαλέξεις το τέλειο κόσμημα δώρο

Όταν προσπαθιείς να επιλέξεις ένα κόσμημα για να το κάνεις δώρο, είναι λογικό να ανησυχείς λίγο για την επιλογή σου.

Εάν επιλέγεις ένα κόσμημα για μια ιδιαίτερη περίσταση ή ένα ιδιαίτερο πρόσωπο, τότε σίγουρα θέλεις και το δώρο σου να είναι ιδιαίτερο και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου!

 

Παρόλα αυτά, η διαδικασία της επιλογής δε χρειάζεται να είναι αγχωτική.

 

Εάν ξέρεις τι πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και τις αποφάσεις που πρέπει να πάρεις, τότε ακολουθείς τα βήματα και στο τέλος σίγουρα θα αισθάνεσαι πολύ σίγουρη για την επιλογή που έκανες.

 

Για να σε βοηθήσω να το κάνεις αυτό, παρακάτω μοιράζομαι με εσένα όλα τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να επιλέξεις το δώρο που θα λατρέψουν!

 

Σκέψου σε ποιον/ποια θα το δωρίσεις

 

Όταν αγοράζεις ένα ιδιαίτερο κόσμημα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβεις υπόψη είναι το … άτομο για το οποίο το αγοράζεις.

Ο καθένας είναι μοναδικός.

Και ένα από τα πράγματα που θα κάνει το δικό σου δώρο ….. «φανταστικό», είναι το να το προσαρμόσεις στην προσωπικότητα και στα ιδιαίτερα γούστα του αποδέκτη.

 

Για να το κάνεις αυτό σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείς το προσωπικό του γούστο αλλά και το συνολικό προσωπικό στυλ του ανθρώπου στον οποίο θέλεις να το χαρίσεις.

 

Εάν ποτέ δεν έχεις προσέξει τα κοσμήματα του αποδέκτη ή το στυλ του, θα πρέπει σίγουρα να παρατηρήσεις τα αξεσουάρ που φοράει και να σκεφτείς ποιες θα ήταν οι απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις.

 

• Συνήθως φοράει statement κοσμήματα τα οποία είναι μεγάλα και πληθωρικά; Ή προτιμάει να φοράει minimal και διακριτικά κοσμήματα;

• Έχει ένα μέταλλο το οποίο προτιμάει; Είναι δηλαδή τα περισσότερα κοσμήματα φτιαγμένα από ένα συγκεκριμένο μέταλλο; Εάν είναι έτσι, τότε ποια απόχρωση μετάλλου προτιμάει, κίτρινο χρυσό, ροζ χρυσό, ασημί ή gun metal;

• Τι μήκους είναι συνήθως τα κολιέ που φοράει; Κοντά ή μακριά? Μικρά διακριτικά στοιχεία ή μεγάλα στοιχεία που γίνονται το κέντρο της προσοχής? Κάνει layering?

• Έχει τρυπημένα αυτιά;

• Τα κοσμήματα που φοράει συνήθως είναι απλά και λιτά ή έχουν περισσότερες λεπτομέρειες και είναι πιο περίτεχνα;

• Τι είδους σκουλαρίκια φοράει; Προτιμάει περισσότερο τα μικρά σκουλαρίκια που είναι κολλημένα στο αυτί ή της αρέσουν οι κρίκοι, τα κρεμαστά σκουλαρίκια ή τα σκουλαρίκια σταγόνα;

• Προτιμάει περισσότερο τα απλά λεπτά δαχτυλίδια ή μεγαλύτερα δαχτυλίδια που τραβούν περισσότερο τα βλέμματα;

• Τι είδους βραχιόλια φοράει; Χειροπέδες, βραχιόλια μάτι, βέργες, ή δε φοράει βραχιόλια καθόλου; Μήπως είναι fun των «arm party» bracelets?

 

Αξίζει πραγματικά να απαντήσεις αυτές τις ερωτήσεις γιατί τότε είναι πιθανότερο αποκλείοντας άλλα, να βρεις το είδος και το στυλ των κοσμημάτων που ο αποδέκτης αρέσει, οπότε και να επιλέξεις τελικά ένα κόσμημα που θα λατρέψει!

 

Όρισε ένα budget

Ένα άλλο πολύ σημαντικό βήμα στην αγορά ενός κοσμήματος που προορίζεται να το χαρίσεις στο αγαπημένο σου πρόσωπο, είναι να ορίσεις το budget σου.

Αυτό οριοθετεί τις επιλογές σου, οπότε θα έχεις μία στοχευμένη εικόνα από τα είδη των κοσμημάτων τα οποία μπορείς να επιλέξεις, χωρίς να χάνεις άσκοπα τον χρόνο σου και να παρασύρεσαι σε επιλογές που δεν θα είναι οι ιδανικές.

Επίσης σίγουρα σε βοηθάει να αποφύγεις να ξοδέψεις παραπάνω από αυτό που υπολόγιζες.

 

Αποφάσισε την κατηγορία κοσμημάτων

Από τη στιγμή που έχεις ορίσει το budget σου και έχεις μία καλή ιδέα σχετικά με το στυλ του αποδέκτη, είναι η στιγμή που πρέπει να ξεκινήσεις την έρευνα.

 

Εάν θέλεις να επιλέξεις πιο εύκολα, σου προτείνω να αποφασίσεις πρώτα για την κατηγορία κοσμήματος.

Αυτό σημαίνει να επιλέξεις εάν θα διαλέξεις κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλι ή ένα δαχτυλίδι.

Πίστεψέ με, αυτό το βήμα συνιστά μία πολύ αποτελεσματική στρατηγική.

Να είσαι σίγουρη πως το να ψάχνεις μεταξύ όλων των κατηγοριών το δώρο που θα κάνεις, μπορεί να αποβεί κουραστικό και αναποτελεσματικό.

Εάν όμως διαλέξεις την κατηγορία, τότε σίγουρα η επιλογή θα γίνει πιο εύκολη και γρήγορη.

 

Σκέψου το μήνυμα που θέλεις να περάσεις

Καθώς βλέπεις τα κοσμήματα από την κατηγορία κοσμημάτων που έχεις επιλέξει, πρέπει να θυμάσαι το στυλ του αποδέκτη αλλά επίσης και το μήνυμα που θέλεις να δώσεις με το δώρο σου.

Ένα δώρο σε κόσμημα μπορεί να περάσει πολλά μηνύματα όπως «σε αγαπώ», «είμαι περήφανη για σένα», «είσαι πολύτιμη για μένα» και άλλα πολλά που ξέρει η κάθε μία και ο καθένας από εμάς τι σημαίνει το άλλο πρόσωπο που θα λάβει το δώρο μας.

Τι είναι λοιπόν αυτό που θέλεις το δώρο σου να λέει;

Όταν λοιπόν είσαι έτοιμη να πάρεις την τελική σου απόφαση μεταξύ κάποιων επιλογών δώρου, σκέψου ποιο κόσμημα περνάει καλύτερα το μήνυμα που θέλεις!!!

Βάλε την προσωπική σου πινελιά

Ένας απίθανος τρόπος για να κάνεις το δώρο σου πιο προσωπικό είναι να ενσωματώσεις στην επιλογή σου κόσμημα με ημιπολύτιμες πέτρες που σημαίνουν κάτι για τον αποδέκτη.

Εάν γνωρίζεις λοιπόν ποια ημιπολύτιμη πέτρα προτιμάει ο αποδέκτης σου, το να προσθέσεις ένα κομμάτι που την περιέχει σίγουρα κάνεις το δώρο σου να φαίνεται απόλυτα προσωποποιημένο.

 

Τελικές σκέψεις

Ελπίζω αυτός ο οδηγός σχετικά με την επιλογή κοσμήματος σαν ιδανικό δώρο να ήταν χρήσιμος και διαφωτιστικός.

Εάν πάλι νιώθεις κάποια ανασφάλεια σχετικά με το ποιο δώρο να διαλέξεις για τους αγαπημένους σου, μη διστάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια μου με ένα προσωπικό μήνυμα. Ανυπομονώ να σε εξυπηρετήσω!

Ενδιαφέρεσαι να δεις τις επιλογές δώρων για κάποια γενέθλια, μία επέτειο, την ημέρα των ερωτευμένων, την ημέρα της μητέρας ή οποιαδήποτε άλλη ιδιαίτερη περίσταση;

Μπες στην Alex and the Jewel και ανακάλυψε μία φανταστική ποικιλία από κοσμήματα από ημιπολύτιμες πέτρες, από ανοξείδωτο ατσάλι, ξύλο, δέρμα ή ασήμι 925!

Είτε ψάχνεις για μικρά σκουλαρίκια, ένα όμορφο κρεμαστό από ανοξείδωτο ατσάλι, κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους, στυλάτους κρίκους σκουλαρίκια, φανταστικά μπρελόκ, σκουλαρίκια πέρλες, βραχιόλια χειροπέδα, κοσμήματα από ασήμι 925 ή όποιο άλλο κομμάτι μπορείς να φανταστείς, είμαι σίγουρη πως θα βρεις το αγαπημένο σου σχέδιο στη συλλογή μας!

 

Άλλωστε πέρα από όλα, το καλύτερο κόσμημα για κάθε μία από εμάς, είναι το κόσμημα που μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστές!

 

Είμαι η Αλεξία, σχεδιάστρια της Alex and the Jewel και θα χαρώ να διαβάσω σε ένα σχόλιο σου ή μία κριτική στη σελίδα μας στο Facebook εάν αυτό το άρθρο σου φάνηκε χρήσιμο!

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist